Goulash met worst en aardappels

worstjesgoulash
Ik weet niet vanaf wanneer een goulash een goulash genoemd mag worden, maar ik vermoed wel dat er uren sudderen aan te pas komen, in dat geval zal menig Hongaar rood aanlopen als ze hem dit verkopen onder de noemer goulash.
Maar het is wel lekker, heel lekker zelfs.
En snel, en gemakkelijk ook al.

Dan hebben jullie nu niet veel meer nodig dan het recept, allee voila.
Ah ja, het komt weer uit Alle smaken van de regenboog.

Nodig:
-700 gram worstjes, ik heb merguez gekocht
-2 eetlepels olijfolie
-30 gram boter
-1 grote rode ui, gesnipperd
-1-2 theelepels paprikapoeder
-1 kilo aardappels, geschild en in stukken
-250 gram tomatenblokjes uit blik
-1/2 kaneelstokje
-1 laurierblaadje
-2 eetlepels gehakte peterselie

-Snijd de worstjes in stukjes van 1 cm
-Fruit de ui in de olie met boter
-Roer het paprikapoeder door de ui en voeg de plakjes worst toe.
-Wanneer de worstjes goudbruin zijn voeg je de aardappels, tomaten, kaneel, laurier en 500 ml warm water toe.
-Bestrooi met zout en breng aan de kook.
-Laat 20 minuten of tot de aardappels gaar zijn pruttelen met een deksel op de pan en roer regelmatig.
-Meng de perterselie erdoor en serveer heet of op kamertemperatuur.